Haber

Millet İttifakı İzmir Mitingi… Kılıçdaroğlu: Bu Seçim Bir Ayrımcılık Değil, Türkiye’ye Demokrasi Getirecek Bir Seçimdir

HABER: TAMER ARDA ERŞİN – Kamera: KERİM UĞUR

Millet İttifakıCumhurbaşkanlığı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, büyük İzmir mitinginde, “Bu seçim gitmek değil kucaklaşmak, savaşmak değil barışmaktır. Bu seçimler kucaklaşmanın seçimidir. Ayrılık değil. Bu seçimler. vardır türkiye “Türkiye’ye demokrasi getirmek bir tercihtir.” Kılıçdaroğlu, “Beş çete de telaş içinde, ‘Ya Kılıçdaroğlu kazanırsa’. Kazanacağım. Kazanacağım. Geleceğim, oylarınızla geleceğim. Tüyü bitmemiş yetimi dolandırmam. , ve tüyü bitmemiş bir yetimi asla mahrum etmeyeceğim” dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, büyük İzmir Mitingi’nde Gündoğdu Meydanı’na sığamayan yüzbinlerce İzmirliye seslendi. Kılıçdaroğlu mitingde önce ÂLÂ Partisi Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da birer konuşma yaptı.

Saatler öncesinden miting alanına gelen vatandaşlar, Kordon boyunca alanı doldurmaya başladı. Bölgede bulunan vatandaşların talepleri ile sadece Türk bayrakları ve pankartları vardı. Meydanın çevresindeki binalarda oturan vatandaşlar evlerinden Türk bayrağı açarak mitingi buradan izledi.

Kilometrelerce süren insan selinde vatandaşların konuşmaları rahat görebilmesi için 11 dev ekran kuruldu. Bölgede yoğun güvenlik önlemi alınırken, sahil güvenlik polisi de botlarla devriye gezdi.

“SÜPERMAN” PANOSU ASILDI

Kılıçdaroğlu’nun konuşacağı sahnenin yanına Kılıçdaroğlu’nu Süpermen’e benzeten bir afiş asıldı. Posterde Kılıçdaroğlu’nun gömleğinin içinde K harfi ve Süpermen benzeri takım elbisesiyle bir çizimi yer alıyordu. Bir de “Birinci turda bitirelim. Ben Kemal, geliyorum” yazısı var. Bina yüksekliğindeki büyük pankartın hemen yanına “Çankaya yolu Gündoğdu’dan geçer” yazılı pankart gerildi, Kılıçdaroğlu’nun aynı büyüklükte Çankaya konağına giderken milleti selamladığının görüntüsü yer aldı.

TÜRK BAYRAKLI KOREOGRAFİ

Vatandaşlar sahada Türk bayrakları ve müzik koreografisi yaptı. CHP İzmir ilçe belediye başkanları ve milletvekili adayları sahne alarak vatandaşları selamladı.

BÖLGEYE FERİBOTLA GELDİ

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakını oluşturan partilerin genel başkanları Yavaş ve İmamoğlu ile birlikte 1973-1980 yılları arasında İzmir Belediye Başkanı olan ve “sloganıyla tanınan İhsan Alyanak’ın adını taşıyan vapurla bölgeye geldi. Halkın Alyanağı”. Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile Yavaş ve eşi Nursen Yavaş el ele tutuşarak sahaya yürüdü.

Miting, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konuşmasıyla başladı. Soyer’in ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve GÜZEL Parti Genel Başkanı. Lideri Meral Akşener konuşmalarını yaptı.

Saat 15.30’da başlayan mitingde Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile 18.26’da sahne aldı. Kılıçdaroğlu sahneye çıkar çıkmaz vatandaşlar Türk bayraklarını dalgalandırmaya başladı. Kılıçdaroğlu, büyük İzmir mitinginde yaptığı konuşmada, “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganı eşliğinde şunları söyledi:

“KEMAL BAY’A SÖZ VERİYORUM”

“İzmir’deyiz. Kuruluş ve kurtuluş şehrindeyiz Hasan Tahsinler. Sağolun. Umudumsunuz. Beraber, beraber, türkiyebu durumdan ki türkiye Birlikte çekip çıkaracağız. Birlikte başaracağız, birlikte mücadele edeceğiz, birlikte sandığa gideceğiz ve birlikte başaracağız. türkiye gün yüzüne çıkaracağız. Söz? (‘Söz’ diye cevap geldi seyircilerden.) Sana da söz veriyorum, söz. Kemal Bey’e söz veriyorum. Ne olursa olsun, tüm pislikleri temizleyeceğim ve türkiye Gün ışığına çıkardığınızdan emin olun. Biz bir arada olduğumuz sürece adaleti birlikte sağlayacağız. Herkes için adalet olacak. bir özelliğimiz var. Herhangi bir ayrım yapamayız. 85 milyonu kucaklayacağız. Oy verin ya da vermeyin. Kim haksızlığa uğradıysa, Kemal Bey’in yanında olacağından herkes emin olabilir. Kimse endişelenmesin. Çünkü adalet kavramını büyütmemiz gerekiyor.

Adalet sadece mahkeme salonlarında değildir. Adalet her yerde olmalı. Adalet hayatımızın her alanında olmalı. Onu sağlayacağız. birlikte sağlayacağız.

“İZMİR’DE 215 BİN 650 GENÇ İLK KEZ OY OY VERECEK”

Sevgili gençler, yeter misiniz? Dersimizi çalıştık. Buraya gelmeden önce İzmir’de ilk defa sandık başına gidip oy kullanacak kaç genç arkadaşımız var diye baktım. 215 bin 650 genç ilk kez sandıkta oy kullanacak. Bunlar, gençlerin kendilerini göstermek zorunda oldukları seçimlerdir. Bu seçimler demokrasiyi yeniden inşa etme seçimleridir. Bu seçimler hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği güzel bir gün. türkiye İnşa etmek bir seçimdir. Bu seçimler kadın erkek eşitliğini sağlamak için yapılan seçimdir. Bu seçim ayrılmak değil kucaklaşmak, çatışmak değil barışmaktır. Bu seçenekler sarılma seçenekleridir. Ayrılık değil. Bu seçimler türkiyeTürkiye’ye demokrasi getirmek bir tercihtir.

“GENÇLERİMİZ TARİHE BİR NOT GEÇİRECEK”

Yaklaşık 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandık başına gidip oy kullanacak. Gençlerimiz tarihe not düşecek. Büyüdükçe çocuklarına şunu söyleyecekler: türkiye Otoriter bir yönetimi vardı. Tweet atarken bile babalarımız, annelerimiz bizi uyarırdı. ‘Atmayın, başımız belaya girer’ dedi. 14 Mayıs’ta sandığa gittim ve demokratik olarak bu ülkeye demokrasi getirmek için oy kullandım, otoriter bir hükümeti değiştirdim ve gerçekten demokratik bir hükümet kurdum. Bir oyum demokrasi için çok değerli.

“AK PARTİ VEYA MHP’YE OY VEREN VE HALKIN HİÇ GİTMEMİŞ BİR ARKADAŞINIZI İKNA EDİN VE BİRLİKTE OY OYLARINA GİDİN”

21. yüzyılın dünyasında türkiyebüyümeye ihtiyacı var. türkiyeGelişime ihtiyacı var. türkiyegücünü göstermek ve her şeyden önce, türkiye dünyayla rekabet etmesi gerekiyor. Bunu yapacağız ve gerçekleştireceğiz. Merak etmeyin şampiyonlar ligi kurduk. Dünyanın her yerinden en yetkin insanlarla çalışıyoruz. En uzman kişilerle beraberiz. Bir Kemal kurdu, birinci asır başladı. Bir Kemal geldi, ikinci asır başlıyor diyor Bayraklı kardeşlerim. Merak etme. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Senden tek isteğim sandığa gitmen, oyunuzu kullanman, son seçimlerde AK Parti’ye, MHP’ye oy vermiş ama hiç sandığa gitmemiş bir arkadaşını, akrabasını, akrabasını ikna edip sandığa gitmen. birlikte. Türkiye ve gerçekleri anlatın. Türkiye’nin bu çıkmazdan çıkması gerektiğini anlatın ve Millet İttifakı için oy isteyin. Bunu sağlayın. Bunu sağlayacağına söz veriyor musun? (Vatandaşlar ‘Söz’ dediler.) Gerçekten söz mü? Ben de sana söz veriyorum. Bu ülkeye baharı getireceğim, bahar. Barışı, barışı getireceğim. Kardeşliği, kardeşliği getireceğim. Hiçbir çocuğun aç yatmadığı güzel bir Türkiye inşa edeceğiz.

“ÇİFTÇİLERE TOPRAK İLE ULAŞACAĞIM”

Çiftçiyi toprakla barıştıracağım. Üretsin, ter döksün. Ona kırmızı mazot vereceğiz. O üretecek, herkes kazanacak. O üretecek, hepimiz kazanacağız. Hepimiz doyacağız. Kırsalda hiçbir kadın ve gencin aç, fakir, gelecekten ümidi kalmayacağını düşünen niyetin tam tersini yapacağız. Devlet olarak tüm kadın ve gençlerin sosyal güvenlik primini biz ödeyeceğiz. Bu sayede her kadının sosyal bir güvencesi olacaktır. Her bayan geleceğe umutla bakacaktır. Her kadın çocuğunu gönül rahatlığıyla okula gönderir. Çocuğum okula gidiyor, yaşıtlarıyla birlikte süt ve su içiyor. Yemeğini yiyor. Okuldan arkadaşlarıyla birlikte çıkıyorlar ve huzur içinde evlerine dönüyorlar’. Böyle bir Türkiye inşa edeceğiz. Böyle bir Türkiye’de herkes mutlu olur.

“M. KEMAL BUNLARI YİYECEK! YEMEYECEĞİM USTA YEMEYECEĞİM”

Samandağ’dan başlayarak Mersin’e kadar uzanan havzayı Akdeniz’in en büyük üretim sahası haline getireceğiz. Katma değeri yüksek ürünler olacak. İstanbul’un nüfusu 5 yılda 2,5 milyon azalacak. O bölgede önemli bir istihdam alanı oluşturacağız. Maden rafinerisinden denizcilik sektörüne en büyük yatırımları yapacağız. Allah sizlerin oylarıyla iktidara geldiğimizde 5 yıl sonra 300 milyar doların gelmesini ve bunun tamamının yatırım yapılmasını nasip etsin. Çıkardıkları 418 milyar dolar var. O parayı son kuruşuna kadar alıp Türkiye’ye getireceğim. Üzülmeyin. ‘Efendim parayı nasıl getireceksin’ diyorlar. getireceğim, getireceğim. Hiçbir uluslararası mahkeme, bir devletin soyulmasına ‘Evet’ demedi. Avukatlar var, çalınan bütün paraları hukuk ve adalet çerçevesinde getireceğiz. Öyle gidecekler, ABD’de çiftlikler alacaklar, gökdelenler yapacaklar. İngiltere’de villalar yapacaklar. Kemal Bey onları yer. Yemeyeceğim efendim, yemeyeceğim. Hepsini alırım, son kuruşuna kadar getiririm. Paniğe kapılmayın.

“İŞKUR’DAKİ BANKAYA GİDERSENİZ 15 BİN LİRA PARA YÜKLENMİŞ OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ”

Yapımcı arkadaşlarıma da sesleniyorum. Emekli kardeşlerime de sesleneyim. 2015’ten beri emeklilere ramazan ve kurban bayramlarında maaş ikramiyesi verin diyorum. Daha önce itiraz ettiler. Parayı nereden bulacaksın? Sonra ısrar edince tanesine 1000 lira verdiler. Seçime gidiyoruz diye biraz artırdılar. Ama önümüzde Kurban Bayramı var. Bütün emekli kardeşlerime söylüyorum. Kurban Bayramı’nda gideceksin. Millet İttifakı’nın gücü altında göreceksiniz. Bankaya gideceksiniz, parayı çekmeye başladığınızda paranızın 15 bin lira olduğunu göreceksiniz. O para annenin ak sütü gibi helaldir. Ve bunu söylediğimde hala koro halinde bağırıyorlar. “Parayı nereden bulacaksın?” Beşli çeteye ne zaman para bulacağını Kemal Bey’den başka soran yok. O beşli çeteden alacağım parayı işçiye, işçiye, çiftçiye. herkese vereceğim

“AKILSIZ BİR ORFELİN HAKKINI HİÇBİR ZAMAN BESLEMEDİM”

Beşli çeteler de ‘Kılıçdaroğlu kazanırsa ne olur’ telaşında. Kazanacağım. Kazanacağım. Geleceğim, oylarınızla geleceğim. Yetimi tüyden mahrum bırakmam ve tüysüz yetimi asla küçük düşürmem.

“BU POLİS AÇIK MI DOLU MU ağabey”

Güvenliğimizi sağlayan polis arkadaşlarımız var. Dünya kadar dertleri var. O sıkıntıları biliyorum. Ona 3600 ek gösterge vermesini söyledim. Yine itiraz ettiler, yine ‘Vermeyeceğiz’ dediler. Sonra tam olarak gerekeni yaptılar. Artık polis arkadaşlarının endişelerini ve sorunlarını biliyorum. 12 saat değil 24 saat çalışıyorlar. 24 saat çalışıyorlar bu polis aç mı tok mu abi? Gittiği yerde durum nedir? Dağın tepesinde birer birer nöbet tutuyorsunuz. Bu bir insan kardeş, makine değil. Yemeğe ihtiyacı var. Bu kişinin tuvalete ihtiyacı var. Düşünmezler, çünkü onlar sadece sarayı düşünürler. Müttefikleri için çalışırlar. Kemal Bey vatandaşı için çalışır. Bundan emin olmanı istiyorum.

GENÇLERLE KONUŞTU

Arkadaşlar sandığa gidecek misiniz? Türkiye’yi değiştirecek misin? Türkiye’ye demokrasi mi getireceksin? (Gençler ‘Evet’ diye bağırdılar.) Sözüm size. Tüm hayallerinizi birlikte gerçekleştireceğiz. Hayalleriniz Kemal Bey’in hedefi olacak. Hepsini yapacağız. Gençlerin büyük bir çaresizlik içinde geleceklerini yurt dışında aradıklarını ve işsizliğin büyük bir sorun olduğunu biliyorum. İşsiz çocuk evdeyse ne annede ne babada huzur yok. Keşke çocuğum okusa, bir işi ve gücü olsa. Ben evleneceğim. Torunlarımın huzurlu bir yaşam sürmesini istiyorum. Bugün milyonlarca hanede işsiz gençlerimiz var. Bunların hepsi zordur. Evlerde huzur yok. Bu nedenle bu tablonun değiştirilmesi gerekmektedir. Bu tabloyu tersine çevirmemiz gerekiyor.

Köylerdeki bütün okulları açacağız, 100 bin öğretmen atayacağız. 100 bin öğretmenin Ferhat ve Tatlı ile tanışması gibi biz de öğrenci ve öğretmeni buluşturacağız. Ayrıca kırsalda veteriner, ziraat mühendisi ve teknikerlik yapacak. O bir öğretmen olacak. Toprak analizi yapılacaktır. Hayvanlar aşılanacak. Öğretmen nereden maaş alıyorsa onlar da aynı yerden yani devletten maaş alacaklar. Hepsi kırdaki köylüye ve üreticiye hizmet edecek.

“YENİ BİR ANLAYIŞ BAŞLIYORUZ”

100. yılında yeni bir anlayışa ve döneme başlıyoruz. Birlikte başaracağız, göreceksiniz. Üretmeye ve çok çalışmaya değer vereceğiz. Bu olursa Türkiye büyümüş olur. Bunu düşünüyor musun? Arpa, yulaf, buğday, et ve canlı hayvanı yurt dışından alıyoruz. Ne oluyor? Bunların hepsini Türkiye’de yapamaz mıyız? Çiftçimiz yapamaz mı? Ama siyasi bir seçim var. Onları yoksulluğa mahkum et ve çıkar onları. Bu siyasi tercihi değiştireceğiz. Bazen ‘Parayı nereden bulacaksınız?’ diyorlar. Dünyanın bir bütçesi var. Bütçe seçimini kim yapar? Siyasal iktidar yapar. Beşli çeteye verirsen, para oraya gider. Halka verirsen para oraya gider. Onlar beşli çeteye, Kemal Bey de vatandaşa çalışacak. Sizin için çalışıp sizin için üreteceğim.

“KAMBININ ÖNÜNE 5-6 AYLIK PARTİLER ÇEKECEĞİM”

Asla ama asla saraylarda gözüm yok. Mustafa Kemal’in mütevazi Çankaya’sına gidip oradaki insanlara hizmet edeceğiz. Saraylarda 4-5 yerden maaş alanlar var. Onları da keseceğim. Kapı önlerine 5-6 yerden aylık tarlalar koyacağım. Merak etme.

İklim değişikliği ile birlikte Akdeniz havzası ısınıyor. Orman yangınları artıyor ve artacak. Beyefendinin 16 uçağı var. Allah’ın izniyle ben iktidara geldiğimde 16 uçaktan 16’sını satacağız. Orman yangınları için uçaklara bineceğiz. Orman yangınlarını söndüreceğiz.

“AMPUL ÇOK YAKILIYOR”

(Afişte) ‘Bu ampul çok yanıyor, 14 Mayıs’ta aboneliği kapatalım’ diyorlar. Kapatacağız. Birlikte kapatacağız. Bir baba, ‘Maden mühendisi olan oğlum 10 yıldır işsiz’ diyor. Ne yazık ki bu tür olaylar çok fazla. İşsizliği biliyorum. Unutmayın, işsizlik tüm kötülüklerin anasıdır. İşsizliğin sona erdirilmesi bir siyasi iktidarın asli görevlerinden biridir. Bunun için üretmek, insanların üretirken harcadığı alın terinin bedelini ödemek gerekiyor. İsraf olursa üretmez. Kâr ediyorsa, geliri varsa üretecek.

İnanın her şey çok güzel olacak, bu ülkeye baharı getireceğiz. Hiçbir çocuk aç yatmayacak. Buna inan. İnanın her evde huzur ve rahmet olur. İnanın beş kişilik çetelerle çalışmayacağız. Halk için, halkla birlikte çalışacak, üretecek ve kazanacağız. Bu güzel ülkeye barış ve rahmet getireceğiz.”

Kaynak: ANKA / Yeni

sereflikochisarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler